My Online Shop

feature image

Anda boleh mendapatkan bahan-bahan asas, peralatan dan juga pelbagai jenis bahan tambahan istimewa untuk anda mencipta produk mandian dan kecantikan anda sendiri di rumah. 100% semulajadi dan selamat untuk kulit

read more.....

Koleksi Tutorial

feature image

Kami mengumpulkan pelbagai koleksi tutorial membuat sabun dan produk kecantikan untuk anda buat sendiri di rumah (Do~It~Yourself)

read more.....

Percutian Keluarga

feature image

Ingin bercuti bersama keluarga tersayang? Terdapat pelbagai pilihan kawasan percutian yang boleh anda pilih.

read more.....

How it’s Made: Soap Bars


Alangkah bestnye kalau banyak duit…boleh bukak kilang sabun…hehehhe…

Continue reading...

MySabun.Com @ TV1 (First Time Masuk TV – 26/07/2009 )


Kenangan first time muka saya n family ni masuk TV…Rancangan Bersama Zamzarina dalam Segmen Berkerja Dari Rumah..Wartawan yang interview tu namanyaa Fara (Terima kasih Puan Fara…sudi memberi peluang pada sayaa…time tu dia cik lagi laaa… :p) Seronoknya memang tak boleh digambarkan dengan kata-kata…Lepas rancangan tu memang ramai gak laa yang […]

Continue reading...

Sabun Cha-Cha Bon


Sabun ala nata de coco Yang atas ni saya ambik dari internet dan yang bawah ni saya buat sendiri.. Bereksperimen dengan sabun dan warnaa…menjadi jugaaa… 🙂 So ini cara-caranya.. 1) Buat dulu sabun berwarna. Biarkan keras dalam suhu bilik je supaya senang nak potong.. 2) Potongkan kecil bentuk dadu dan […]

Continue reading...

Sabun Pusaran Warna


Ada dua teknik yang mudah untuk menghasilkan sabun jenis ini..   Teknik 1: 1) Buat dulu sabun berwarna putih. 2) Titiskan pewarna sabun ke dalam acuan (seperti gambar 1) 4) Tuangkan sabun putih ke dalam acuan tersebut.. 5) Sabun akan bercampur dan membentuk pusaran.. 6) Kacau sabun perlahan-lahan menggunakan lidi […]

Continue reading...

Sabun scrub poppy seed ala tembikai


Info cara membuat sabun scrub ini dari internet, saya alih bahasakan untuk andaaa…   1) Cairkan sabun lutsinar 2) Masukkan pewarna merah dan pewangi …kacau rata sehinggga suhu sabun turun .. 3) Bila dah dapat suhu suam-suam kuku..masukkan poppy seed atau biji kas-kas…(try celupkan tangan dalam sabun ni..kalau rasa suam-suam […]

Continue reading...

Keistimewaan Hobi Membuat Sabun Sendiri


Membuat Sabun dengan asas sabun Melt n Pour amat senang dan menyeronokkan. Antara keistimewaan hobi ini ialah: 1) Anda boleh pakai saje peralatan sedia ada di dapur. Lepas habis buat sabun, basuh dan boleh pakai semula untuk kerja-kerja memasak seperti biasa. 2) Sekiranya tak puas hati dengan hasil sabun yang […]

Continue reading...

Percutian ke Cherating…. 2010


Sempena Anniversary aku yang ke 5, aku dan En.Hubby telah ambik keputusan untuk sambut di Cherating, Pahang.. Takdelah sambut beria-ia sangat pun, cuma nak menjadikan minggu tu sesuatu yang istimewa untuk kami sekeluarga je. Seminggu jugak la kami duduk di cherating (19mei to 25mei 2010) …Memang best! Banyak aktiviti..yang paling […]

Continue reading...
1 3 4 5