My Online Shop

feature image

Anda boleh mendapatkan bahan-bahan asas, peralatan dan juga pelbagai jenis bahan tambahan istimewa untuk anda mencipta produk mandian dan kecantikan anda sendiri di rumah. 100% semulajadi dan selamat untuk kulit

read more.....

Koleksi Tutorial

feature image

Kami mengumpulkan pelbagai koleksi tutorial membuat sabun dan produk kecantikan untuk anda buat sendiri di rumah (Do~It~Yourself)

read more.....

Percutian Keluarga

feature image

Ingin bercuti bersama keluarga tersayang? Terdapat pelbagai pilihan kawasan percutian yang boleh anda pilih.

read more.....

Kelas Sabun: Puan Azura


Puan Azura dengan sabun ciptaannya. Puan Azura ni dari PD… datang dengan suaminya yang agak keletihan kerana baru selesai habis kerja…sempat melelapkan mata dalam kereta, sementara menunggu akak azura belajar membuat sabun.. Sekiranya you all berminat untuk menghasilkan sabun seperti Puan Azura, boleh join kelas sabun Kalau tak dapat join […]

Continue reading...

Mengajar Kucing Berak Di Dalam Mangkuk Toilet..part 1


Masalah utama yang membantutkan impian aku nak bela kucing sebelum ni ye la berkenaan menguruskan poo poo kucing.. Sebab tu la sebelum nak ambik kucing ni aku survey2 dulu tip-tip kat internet tentang cara nak mengajar kucing berak di dalam toilet.. Kalau masuk forum pecinta kucing, ramai yang bagi tip […]

Continue reading...

Persediaan menerima ahli baru…


Seronoknyaaa… Aku dah dapat lesen besar utk bela kucing dari En Hubby…. Yey!!!! Tak sabarrrr! Tapi bersyarat pulak… Dia tak nak terlibat langsung dengan kucing tu terutama bab membuang poo poo kucing..  Kalau bab main ngan kucing je dia akan pertimbangkan. Amboi!! Mula-mula ariq tak nak kucing.. Dia kata nanti […]

Continue reading...

Website Baru…


Alhamdulillah,… Website baru telah disiapkan dan telah pun beroperasi di alam maya…tapi macam biasa la baru je beberapa hari kan.. Mesti masih ada sikit lagi masalah sana sini.. Seandainya korang rasa ada problem dengan website tu sila maklumkan yeee..boleh contact di fb. Kini dengan dengan alamat baru… www.MySabun.com.my. Dengan penambahan […]

Continue reading...

Website baru masih dalam pembinaan..


Wah lama tak update.. Mahap lerr pada semua yang mencari dan bertanyaa.. Mysabun kini agak sibuk dengan website baru.. Lepas ni korang boleh log in ke site baru,domain baru, hosting baru dan sistem operasi bisnes yang baru… Domain lama masih digunakan dan akan dilink kan ke website tersebut.. Buat masa […]

Continue reading...

Sabun Kecantikan Berasaskan Timun


Korang suka makan timun? Jangan tak tau… Timun juga memberikan manfaat yang baik untuk kulit tau!! Jus timun  mampu mengembalikan kesegaran segera pada kulit kering dan lama terjemur bawah sinaran matahari. Ia juga bertindak sebagai astringent semulajadi yang mampu mengecutkan jerawat. Caranya: Blendkan sebiji timun (dibuang kulit) yang sederhana besar. […]

Continue reading...

Idea Cenderahati Berasaskan Sabun


Pelbagai idea cenderahati berasaskan sabun boleh ditiru dari internet. Contohnya macam gambar ni…   modal utamanya 1) Sabun Yang ini korang boleh je buat sendiri. Dapatkan Set Lengkap Membuat Sabun  dengan kit ini, korang boleh belajar buat macam2 jenis sabun . 2) Riben Ikut tema warna majlis korang 3) Beg […]

Continue reading...

Testimoni Pelanggan Kami 6


Tahniah Puan Rosidah… Sesekali mendapat berita baik dari pelanggan,  membuatkan hari menjadi ceria dan gembira.

Continue reading...

Sabun Hiasan Serbaguna


Sabun Bunga Ros yang sesuai menjadi sabun hiasan di kawasan sinki. Selain cantik ia juga boleh digunakan untuk basuh tangan Bunga Ros Bersabun Aktiviti membuat sabun bunga ros yang ditempah oleh pelanggan.. Cara menggunakan: Ramas bunga dengan tangan yang basah untuk mengeluarkan buih.  Cuci tangan seperti biasa… Cara Membuatnya…   […]

Continue reading...

Testimoni Pelanggan Kami #5


 

Continue reading...