Membuat Sabun Lapisan..


Antara teknik penting yang perlu dipelajari dalam seni membuat sabun kreatif ni ialah teknik melapiskan sabun. Bahan utama yang diperlukan ialah

  1.  Bahan Asas Sabun
  2.  Pewarna pilihan
  3.  Pewangi pilihan
  4.  Alkohol Spray

 

This slideshow requires JavaScript.

Sumber: soapqueen

Walaubagaimanapun untuk kesan warna yang cantik dan tidak bercampur, korang perlu gunakan pewarna pigment.

Sekiranya korang menggunakan pewarna berasaskan air (water soluble colorant) dalam projek ini, lama-kelamaan peresapan warna akan berlaku antara satu sama lain.

 

Adjem: Nak buat jugak? Dapatkan je Set Lengkap Membuat Sabun Di Rumah macam gambar bawah ni.

Essential Soap Making KitSet ini di sertakan dengan semua bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat sabun dan juga  buku Seni Kraf Sabun. Dalam buku ini ada ditunjukkan secara lengkap langkah2 untuk meletakkan alatan mainan dalam sabun
Pembelian boleh dibuat di sini  : ESSENTIAL SOAP MAKING KIT

Jom Baca Yang Ni...

Tags: ,

Leave a Reply