Category Archives: Info Produk MySabun.Com

Info berkenaan produk MySabun

Nak tambah pendapatan sampingan?


Ejen dropship diperlukan. Pendaftaran percuma untuk masa terhad sahaja. Jadi apa lagi? Mari sertai kami sekaranggg!! Klik sini atau gambar di atas untuk pendaftaran Secara asasnya: 1. Anda hanya perlu mempromosi Set Asas Membuat Sabun  dan soap base di laman sosial seperti Facebook, Instagram, blog atau di laman-laman pengiklanan yang […]

Continue reading...

Khasiat Minyak Badam


Minyak Badam atau Sweet Almond Oil sering dijadikan bahan utama dalam penghasilan produk kecantikan atau kosmetik. Ini karana minyak badam mempunyai kandungan khasiat semulajadi yang dapat memberikan kelembutan dan kelembapan pada kulit. Cara mudah mencantikkan kulit dengan menggunakan minyak badam: Sabun berskrub berasaskan minyak badam. Dilakukan dua kali seminggu. Tambahkan […]

Continue reading...

Minyak Halia


Tahukah korang yang miyak halia ni mengandungi sekitar 40 sebatian antioksidan yang melindungi daripada penuaan…(haaa…. ubat untuk awet muda ni..) Selain itu ia juga bersifat antiseptik dan ejen pembersih kulit yang membantu untuk menjaga kulit supaya bersih , licin dan bebas daripada jerawat. Kalau korang dalam pantang ke atau mempunyai […]

Continue reading...

Proses Membuat Sabun Secara Tradisional


Tahukah anda bahawa sabun adalah bahan yang terhasil daripada campuran bahan kimia lye (sodium hydroxide, NaOH) dan lemak haiwan atau minyak tumbuh-tumbuhan? Kombinasi bahan-bahan ini adalah sesuatu yang paling asas dalam setiap proses pembuatan sabun. Dalam erti kata lain, untuk menghasilkan sabun perlu ada tindak balas antara  lemak atau minyak […]

Continue reading...

Kelas Sabun: Puan Azura


Puan Azura dengan sabun ciptaannya. Puan Azura ni dari PD… datang dengan suaminya yang agak keletihan kerana baru selesai habis kerja…sempat melelapkan mata dalam kereta, sementara menunggu akak azura belajar membuat sabun.. Sekiranya you all berminat untuk menghasilkan sabun seperti Puan Azura, boleh join kelas sabun Kalau tak dapat join […]

Continue reading...

Sabun Kecantikan Berasaskan Timun


Korang suka makan timun? Jangan tak tau… Timun juga memberikan manfaat yang baik untuk kulit tau!! Jus timun  mampu mengembalikan kesegaran segera pada kulit kering dan lama terjemur bawah sinaran matahari. Ia juga bertindak sebagai astringent semulajadi yang mampu mengecutkan jerawat. Caranya: Blendkan sebiji timun (dibuang kulit) yang sederhana besar. […]

Continue reading...

Idea Cenderahati Berasaskan Sabun


Pelbagai idea cenderahati berasaskan sabun boleh ditiru dari internet. Contohnya macam gambar ni…   modal utamanya 1) Sabun Yang ini korang boleh je buat sendiri. Dapatkan Set Lengkap Membuat Sabun  dengan kit ini, korang boleh belajar buat macam2 jenis sabun . 2) Riben Ikut tema warna majlis korang 3) Beg […]

Continue reading...

Testimoni Pelanggan Kami 6


Tahniah Puan Rosidah… Sesekali mendapat berita baik dari pelanggan,  membuatkan hari menjadi ceria dan gembira.

Continue reading...

Sabun Hiasan Serbaguna


Sabun Bunga Ros yang sesuai menjadi sabun hiasan di kawasan sinki. Selain cantik ia juga boleh digunakan untuk basuh tangan Bunga Ros Bersabun Aktiviti membuat sabun bunga ros yang ditempah oleh pelanggan.. Cara menggunakan: Ramas bunga dengan tangan yang basah untuk mengeluarkan buih.  Cuci tangan seperti biasa… Cara Membuatnya…   […]

Continue reading...

Testimoni Pelanggan Kami #5


 

Continue reading...