Category Archives: Apa-apa Adjem

Kategori Cacamarba ~ Andaikata ada sebarang pendapat dan idea yang bertentangan dengan pendapat korang, sila abaikan. Kalau tak suka jangan baca. Kalau nak komen sila komen, tapi ‘mind your manners’ ye…Terima kasih.. :)

Nak tambah pendapatan sampingan?


Ejen dropship diperlukan. Pendaftaran percuma untuk masa terhad sahaja. Jadi apa lagi? Mari sertai kami sekaranggg!! Klik sini atau gambar di atas untuk pendaftaran Secara asasnya: 1. Anda hanya perlu mempromosi Set Asas Membuat Sabun  dan soap base di laman sosial seperti Facebook, Instagram, blog atau di laman-laman pengiklanan yang […]

Continue reading...

Hello…


Continue reading...

Kami telah kembali


Assalammualaikum… Lamanya MySabun bercuti..ok sekarang kedai online dah kembali beroperasi… Kedai sebenar masih tidak dapat menerima tetamu lagi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan…InsyaAllah dah buka rasmi nanti saya akan umumkan di facebook.. Untuk tempahan online dah boleh order dah macam biasa…boleh call/sms/whatapp je ke 0123466196 … produk boleh masuk […]

Continue reading...

Kedai MySabun Ditutup Sementara


Pelanggan sekalian… kedai online saya  MySabun.Com  akan ditutup sementara…ia tidak akan beroperasi …ia tidak akan mengeposkan barang…ia tidak akan mengambil sebarang order …sepanjang bulan 12 ni… SEBAB….Kami akan berpindah dari halaman maya  ke halaman nyataa pulakkk! yey!! Panjang umur kita jumpa lagi tahun depan yeeee …..      

Continue reading...

Motivasi ~ Jangan Lupa Solat


Copy& Paste je… Aku dapat dalam WhatsApp group…Tak tau ler betul ke idak tapi boleh la dijadikan panduan…   CONSULTANT BANK MALAYSIA DEDAH RAHSIA KEKAYAAN   Berikut dikongsikan kisah benar bagaimana seorang lelaki boleh menjadi kaya dengan hanya membuka Car Wash. Apakah rahsianya?   Kisah benar 21/02/2015   Lebih kurang […]

Continue reading...

Barang Keperluan Anak Kucing Baru


Setelah membuat rujukan pada beberapa blog dan forum pecinta haiwan, berikut adalah senarai barang keperluan penting yang perlu ada sebelum ambil anak kucing. Memang ler perlu keluar skit modal. Tapi yang penting berbaloi dan  ikut keperluan . 1) Pet carrier.. Pada aku, ini antara keperluan utama jugak sebab kami sekeluarga […]

Continue reading...

New arrival.. Anak kucing comeii…


18 Mei 2015..Secara sahnya keluarga aku dah ada seekor anak kucing comel sebagai pet.. Memang tak sabar sebenarnya nak ambik anak kucing ni dari tuan asal.. Tapi macam2 hal yang menghalang.. So hari ni baru ada kesempatan tuk ambik bawak balik… Kucing ni jenis mixed breed Himalayan+Persian+DSH  . Bulu medium […]

Continue reading...

Testimoni Waktu Awal2 Berbisnes Sabun


Sedar tak sedar dah lama aku ni berbiz sabun ni… Alhamdulillah… Semuanya bermula dengan forum Wanitamelayu.Com..buka kedai ala-ala forum je… Time tu memang terbaik laa berjual beli kat sana, maklum ler nama pun forum wanita, sapa ler lagi yang rajin bershoping kalau tak kaum wanita kan…. Korang tengok jela berapa […]

Continue reading...

Mengajar Kucing Berak Di Dalam Mangkuk Toilet..part 1


Masalah utama yang membantutkan impian aku nak bela kucing sebelum ni ye la berkenaan menguruskan poo poo kucing.. Sebab tu la sebelum nak ambik kucing ni aku survey2 dulu tip-tip kat internet tentang cara nak mengajar kucing berak di dalam toilet.. Kalau masuk forum pecinta kucing, ramai yang bagi tip […]

Continue reading...

Persediaan menerima ahli baru…


Seronoknyaaa… Aku dah dapat lesen besar utk bela kucing dari En Hubby…. Yey!!!! Tak sabarrrr! Tapi bersyarat pulak… Dia tak nak terlibat langsung dengan kucing tu terutama bab membuang poo poo kucing..  Kalau bab main ngan kucing je dia akan pertimbangkan. Amboi!! Mula-mula ariq tak nak kucing.. Dia kata nanti […]

Continue reading...