Category Archives: Kucing

Koleksi perkara berkaitan penjagaan dan aktiviti bersama si anak bulus

Barang Keperluan Anak Kucing Baru


Setelah membuat rujukan pada beberapa blog dan forum pecinta haiwan, berikut adalah senarai barang keperluan penting yang perlu ada sebelum ambil anak kucing. Memang ler perlu keluar skit modal. Tapi yang penting berbaloi dan  ikut keperluan . 1) Pet carrier.. Pada aku, ini antara keperluan utama jugak sebab kami sekeluarga […]

Continue reading...

New arrival.. Anak kucing comeii…


18 Mei 2015..Secara sahnya keluarga aku dah ada seekor anak kucing comel sebagai pet.. Memang tak sabar sebenarnya nak ambik anak kucing ni dari tuan asal.. Tapi macam2 hal yang menghalang.. So hari ni baru ada kesempatan tuk ambik bawak balik… Kucing ni jenis mixed breed Himalayan+Persian+DSH  . Bulu medium […]

Continue reading...

Mengajar Kucing Berak Di Dalam Mangkuk Toilet..part 1


Masalah utama yang membantutkan impian aku nak bela kucing sebelum ni ye la berkenaan menguruskan poo poo kucing.. Sebab tu la sebelum nak ambik kucing ni aku survey2 dulu tip-tip kat internet tentang cara nak mengajar kucing berak di dalam toilet.. Kalau masuk forum pecinta kucing, ramai yang bagi tip […]

Continue reading...

Persediaan menerima ahli baru…


Seronoknyaaa… Aku dah dapat lesen besar utk bela kucing dari En Hubby…. Yey!!!! Tak sabarrrr! Tapi bersyarat pulak… Dia tak nak terlibat langsung dengan kucing tu terutama bab membuang poo poo kucing..  Kalau bab main ngan kucing je dia akan pertimbangkan. Amboi!! Mula-mula ariq tak nak kucing.. Dia kata nanti […]

Continue reading...