Category Archives: Kerja Dari Rumah

Koleksi Info bekerja dari rumah

Nak tambah pendapatan sampingan?


Ejen dropship diperlukan. Pendaftaran percuma untuk masa terhad sahaja. Jadi apa lagi? Mari sertai kami sekaranggg!! Klik sini atau gambar di atas untuk pendaftaran Secara asasnya: 1. Anda hanya perlu mempromosi Set Asas Membuat Sabun  dan soap base di laman sosial seperti Facebook, Instagram, blog atau di laman-laman pengiklanan yang […]

Continue reading...

Kami telah kembali


Assalammualaikum… Lamanya MySabun bercuti..ok sekarang kedai online dah kembali beroperasi… Kedai sebenar masih tidak dapat menerima tetamu lagi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan…InsyaAllah dah buka rasmi nanti saya akan umumkan di facebook.. Untuk tempahan online dah boleh order dah macam biasa…boleh call/sms/whatapp je ke 0123466196 … produk boleh masuk […]

Continue reading...

Motivasi ~ Jangan Lupa Solat


Copy& Paste je… Aku dapat dalam WhatsApp group…Tak tau ler betul ke idak tapi boleh la dijadikan panduan…   CONSULTANT BANK MALAYSIA DEDAH RAHSIA KEKAYAAN   Berikut dikongsikan kisah benar bagaimana seorang lelaki boleh menjadi kaya dengan hanya membuka Car Wash. Apakah rahsianya?   Kisah benar 21/02/2015   Lebih kurang […]

Continue reading...

Testimoni Waktu Awal2 Berbisnes Sabun


Sedar tak sedar dah lama aku ni berbiz sabun ni… Alhamdulillah… Semuanya bermula dengan forum Wanitamelayu.Com..buka kedai ala-ala forum je… Time tu memang terbaik laa berjual beli kat sana, maklum ler nama pun forum wanita, sapa ler lagi yang rajin bershoping kalau tak kaum wanita kan…. Korang tengok jela berapa […]

Continue reading...

Website Baru…


Alhamdulillah,… Website baru telah disiapkan dan telah pun beroperasi di alam maya…tapi macam biasa la baru je beberapa hari kan.. Mesti masih ada sikit lagi masalah sana sini.. Seandainya korang rasa ada problem dengan website tu sila maklumkan yeee..boleh contact di fb. Kini dengan dengan alamat baru… www.MySabun.com.my. Dengan penambahan […]

Continue reading...

Website baru masih dalam pembinaan..


Wah lama tak update.. Mahap lerr pada semua yang mencari dan bertanyaa.. Mysabun kini agak sibuk dengan website baru.. Lepas ni korang boleh log in ke site baru,domain baru, hosting baru dan sistem operasi bisnes yang baru… Domain lama masih digunakan dan akan dilink kan ke website tersebut.. Buat masa […]

Continue reading...

How to Setup A Simple Photography Studio …


Aku rasa memandangkan bisnes aku ni memerlukan banyak gambar sebagai medium promosi dan sebagai sumber informasi terpenting untuk pelanggan, so tak salah laa kluar skit duit  untuk sediakan tempat khas untuk ambil gambar produk. Harap dapat la hasil yang terbaik nanti,  paling tak pun hampir-hampir terbaik (maklumlaaa aku ni mana […]

Continue reading...

Kesilapan Utama Peniagaan Internet (Irfan Khairi)


Ada orang bertanya …. Kenapa bisnes internet orang lain  ok jee, ada je orang order tapi apsal bisnes internet ‘saya’ macam tak mau pegi jee?? Sebenarnya bisnes aku pun cam tu gaaak.  Aku pun tertanya-tanya kenapa bisnes aku  ni macam bermusim jeee… Kadang-kadang takde sapa pun nak call atau nak […]

Continue reading...

Bekerja Dari Rumah – Impian pejabat kecilku


Bekerja dari rumah tidak bermakna kita perlu tangkap muat je tempat kerja kita. Untuk memberikan mood dan suasana kerja yang produktif, kita perlu menyediakan tempat khas ala opis kecik untuk kita menyimpan segala file, resit-resit, dokumen-dokumen kerja, peralatan seperti komputer, printer, alat tulis dsb.. Kat umah aku ada juga laa […]

Continue reading...

How it’s Made: Soap Bars


Alangkah bestnye kalau banyak duit…boleh bukak kilang sabun…hehehhe…

Continue reading...