Belajar Membuat Sabun Jaluran


Cantik sabun ni.. Idea ni sesuai kalau ada lebihan-lebihan sabun berwarna yang sayang nak buang. Tak semestinya buat bentuk jalur, boleh juga gunakan pencerap kuih pelbagai bentuk . Semuanya terpulang pada kreativiti dan imaginasi korang..

Source: http://naiadsoaparts.blogspot.com

Caranya…Lapiskan sabun berwarna dan tuang soap base jernih meliputi keseluruhan lapisan sabun berwarna tu.. Tapi ada juga beberapa tip yang perlu ambil kira supaya hasilnya cantik. Haaa.. yang tu boleh ler join kelas buat sabun

Tapi kalau tak dapat join kelas pun takpe.. Dapatkan je Set Lengkap Membuat Sabun Di Rumah macam gambar bawah ni.
Essential Soap Making KitSet ini di sertakan dengan semua bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat sabun dan juga  buku Seni Kraf Sabun. Dalam buku ini ada ditunjukkan secara lengkap langkah2 untuk membuat sabun dalam sabun.
Pembelian boleh dibuat di sini  : ESSENTIAL SOAP MAKING KIT

 

Jom Baca Yang Ni...

Tags: , ,

Leave a Reply