Author Archives: adjem

Nak tambah pendapatan sampingan?


Ejen dropship diperlukan. Pendaftaran percuma untuk masa terhad sahaja. Jadi apa lagi? Mari sertai kami sekaranggg!! Klik sini atau gambar di atas untuk pendaftaran Secara asasnya: 1. Anda hanya perlu mempromosi Set Asas Membuat Sabun  dan soap base di laman sosial seperti Facebook, Instagram, blog atau di laman-laman pengiklanan yang […]

Continue reading...

Hello…


Continue reading...

Kami telah kembali


Assalammualaikum… Lamanya MySabun bercuti..ok sekarang kedai online dah kembali beroperasi… Kedai sebenar masih tidak dapat menerima tetamu lagi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan…InsyaAllah dah buka rasmi nanti saya akan umumkan di facebook.. Untuk tempahan online dah boleh order dah macam biasa…boleh call/sms/whatapp je ke 0123466196 … produk boleh masuk […]

Continue reading...

Kedai MySabun Ditutup Sementara


Pelanggan sekalian… kedai online saya  MySabun.Com  akan ditutup sementara…ia tidak akan beroperasi …ia tidak akan mengeposkan barang…ia tidak akan mengambil sebarang order …sepanjang bulan 12 ni… SEBAB….Kami akan berpindah dari halaman maya  ke halaman nyataa pulakkk! yey!! Panjang umur kita jumpa lagi tahun depan yeeee …..      

Continue reading...

Khasiat Minyak Badam


Minyak Badam atau Sweet Almond Oil sering dijadikan bahan utama dalam penghasilan produk kecantikan atau kosmetik. Ini karana minyak badam mempunyai kandungan khasiat semulajadi yang dapat memberikan kelembutan dan kelembapan pada kulit. Cara mudah mencantikkan kulit dengan menggunakan minyak badam: Sabun berskrub berasaskan minyak badam. Dilakukan dua kali seminggu. Tambahkan […]

Continue reading...

Variasi Sabun Berinspirasikan Tembikai


Ini adalah antara variasi sabun berasaskan tembikai yang cantik dan kreatif. Caranya: Langkah1 ~ Cairkan sabun putih (opaque) dan buat  4 bancuhan warna iaitu hijau pekat, hijau muda, putih, hitam, dan merah, keraskan dalam acuan dan potong dadu. Langkah 2 ~ Cairkan sabun lutsinar. Langkah 3 ~Tuang lapisan nipis sabun […]

Continue reading...

Membuat Sabun Lapisan..


Antara teknik penting yang perlu dipelajari dalam seni membuat sabun kreatif ni ialah teknik melapiskan sabun. Bahan utama yang diperlukan ialah  Bahan Asas Sabun  Pewarna pilihan  Pewangi pilihan  Alkohol Spray   Sumber: soapqueen Walaubagaimanapun untuk kesan warna yang cantik dan tidak bercampur, korang perlu gunakan pewarna pigment. Sekiranya korang menggunakan […]

Continue reading...

Minyak Halia


Tahukah korang yang miyak halia ni mengandungi sekitar 40 sebatian antioksidan yang melindungi daripada penuaan…(haaa…. ubat untuk awet muda ni..) Selain itu ia juga bersifat antiseptik dan ejen pembersih kulit yang membantu untuk menjaga kulit supaya bersih , licin dan bebas daripada jerawat. Kalau korang dalam pantang ke atau mempunyai […]

Continue reading...

Jom Menghafal Surah Al-Kahfi Ayat 100-110


Cara mudah untuk Hafal  Surah Al-Kahfi ayat 100-110. Insya-Allah.. Bacaan ruminya diringkaskan bagi memudahkan kanak-kanak untuk mengikut bacaan dan seterusnya memudahkan hafalan. Selepas dah pandai ikut, bolehlah diperbetulkan sebutannyaa… Download video ni dalam phone atau komputer dan dengar bacaan merdu Sheikh Mishari Al Afasy ni hari-hari. 1) Masuk website ini […]

Continue reading...

Jom Menghafal Surah Al-Kahfi Ayat 1~10


Cara mudah untuk Hafal  Surah Al-Kahfi. Insya-Allah.. Bacaan ruminya diringkaskan bagi memudahkan kanak-kanak untuk mengikut bacaan dan seterusnya memudahkan hafalan. Selepas dah pandai ikut, bolehlah diperbetulkan sebutannyaa… Download video ni dalam phone atau komputer dan dengar bacaan merdu Sheikh Mishari Al Afasy ni hari-hari. 1) Masuk website ini savefrom.net 2) […]

Continue reading...